Alsó konyhabútor elemek
A konyhabútor felépítése nem véletlenül van kitalálva úgy, ahogy. Általában két részre bontható horizontálisan: egy felső és egy alsó konyhaszekrényre. A felső konyhabútor elemek alapvetően a mindennapok során használt étkező tárgyak tárolására alkalmasak. Itt helyezzük el a tányérokat, bögréket és a különleges alkalmakkor használt boros poharakat is. Sok esetben egy kisebb telázsi is kialakítható az alapanyagoknak. Egy szekrényben helset kaphatnak a lisztek, cukor és a különlegesebb fűszerek is. Természetesen a nassolnivalók is a felső polcokon helyezkednek el általában.
Az alsó konyhabútor elemek ezzel szemben a nagyobb helyet igénylő konyhai eszközök és edények tárolására alkalmasak. A kétajtós részekbe rakhatjuk a sütéshez használt tepsiket és hőálló tálakat. Az előkészítéshez használatos keverőedényeket is itt tárolhatjuk. Jellemző, hogy az alsó konyhaszekrényekben fiókos megoldások is elférnek. Itt a főzőkanalakat, evőeszközöket és késeket helyezhetjük el. A legtöbb konyhában a szemetes is egy ilyen alsó részen található meg. Így rejtve tarthatjuk a nem túl kellemes látványt a konyhánkba érkező vendégek szeme elől. A sarok konyhabútoroknál az alsó elemek esetében gondot szokott okozni a holtterek kihasználása. Erre napjainkban már igen praktikus, kifejezetten sarokelemnek nevezett megoldások léteznek. Melyeket ha kinyitunk, akkor kreatív módon tudjuk kibővíteni konyhabútorunk tárolókapacitását.